Sprintstafett med många omkastningar

Sedan SM sprint infördes bland SM distanser 2015 har disciplinen vuxit för varje år. Nu när Norrtälje kramade ur det sista från ett högkvalitativt arrangemang var det nästan 80 lag totalt anmälda, fördelat på A- och B-final utifrån ett förutbestämt rankingsystem. Utifrån förra årets placering hade Malungs lag startnummer 19 där lagets målsättning var att kapa det med marginal.

Ett taggat lag före start som försvarade klubbens färger.

Marginaler är annars mycket små just i sprint vilket det var även denna gång. Startsträckan har Jennie Börjesson Eriksson som sin absoluta favoritsträcka där hon ofta presterar på topp. Banorna hade lagts i ett mer kuperat bostadsområde än tidigare tävlingar så det blev en fysisk utmaning som mötte löparna. När de avverkat riktigt tung stigning och tröttheten började komma gick banorna in i den tekniskt krävande stadskärnan där det gällde att ha 100% kartkontakt. Jennie lyckades hålla ihop detta bra och växlade ut som 12:a dryga minuten efter då ledade Göteborg Majorna.

Linus Boman som fått uppdraget att ta den andra sträckan hade taktiken att försöka hålla de ryggar han hade runt sig för att sedan få styrning in mot kontrollerna. Då de bästa lagen hade riktigt vassa orienterare på sträckan drogs pärlbandet av löpare ut så det blev till stor del att lita helt på den egna orienteringen. Ett bra lopp av Linus med bara något mindre misstag och vid varvningen var det som 19:e lag vilket var den placering som skulle slås.

Förhoppningen var nu att Oskar Sandberg och Johanna Börjesson Eriksson på de avslutande sträckorna hade en del kräm kvar i benen efter gårdagens två stenhårda lopp. I täten var det sprintgiganternas kamp där OK Kåre och Tuna låg och växeldrog med IFK Göteborg strax bakom. Oskar slet vad han kunde uppför backarna och plockade in några lag ganska direkt. Helt OK insats var det egna omdömet och en 15:e plats blev Johannas utgångsläge.

Det var en bra bit upp till 10:e platsen som alltid lockar lite extra men efter en stark inledning i det fysiskt krävande partiet på banan varvade hon som 12:e lag och hoppet tändes ytterligare en nivå. Tillfälligheter, trängsel och avsaknad av den där sista lilla turen gjorde att några lag smet förbi i stället men en 14:e plats var ett kliv fram vilket var målet.

Ja hur gick det då i giganternas kamp. Stora Tuna verkar vara helt oslagbara där deras segrande lag var samma som premiäråret till tre fjärdedelar. OK Kåre blev tyvärr diskvalificerade efter att ett otillåtet staket passerats så Göteborgarna kunde spurta till sig silvret, ganska ohotade av bronsmedaljörerna OK Tisaren.

Vid pennan Carina Sandberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung