Två SM löv till Mårdarna

SM sprint med två MOKsare bland de 10 bästa, det är stort!

Oskar och Jennie visade vad de kan på SM sprinten.

Norrtälje har fått förtroendet att vara värd för alla sprintdistanser den här säsongen. I våras var det premiär för knockout disciplinen och nu sent på säsongen stod den individuella ”vanliga” sprinten och sprintstafetten på schemat.

Efter att Coronarestriktioner lättats var det mer som vanligt där även publiken fick följa tävlingen på plats, detta som en extra nerv för löparna. Fart – fokus – folk och det var laddat för en riktig orienteringsfest!

Malungs trupp bestod av fyra tända löpare där målet för kvalet var givet. Bara A-final var det som gällde. Det blev full pott efter fulländade kvallopp utan större misstag och utan att någon behövde förta sig helt.

På finalen var taktiken och tempot lite mer uppskruvat. Framförhållning i de trånga oregelbundna gränderna var en framgångsfaktor. Det gällde att inte gå i banläggares fällor bestående av imaginära hinder där grindar var utplacerade för att göra vägvalen mer komplicerade. Varvning vid arenan gav extra krydda och ställde krav att behålla fokus i sin egen mentala bubbla.

Det var två riktiga bubblare från klubben som fick sitt första SM löv som senior. Först lyckades Oskar Sandberg få till ett näst intill perfekt sprintlopp och sken i kapp med solen efter målgång. När alla VM och EM löpare från året som gått tagit sig i mål blev placeringen en 7:e plats, delad med norska VM löparen Eskil Kinneberg. Årets färska världsmästare Isak von Krusentierna blev svensk sprintmästare och i övrigt var det en merittyngd samling som fick ta emot varsitt SM löv.

Bland damerna blev Jennie Börjesson Eriksson bubblande glad när hon fick klart för sig att hennes lopp räckte till en 10:e plats i hårdast tänkbara konkurrens bland flera internationella medaljörer. Karolin Olsson var kanske den gladaste av alla för dagen efter att ha sprintat ifrån alla andra seniordamer innan hon studsade upp överst på prispallen.

För Linus Boman och Johanna Börjesson Eriksson hade det varit några småmissar på flera kontroller, extra kartstopp och något långsammare vägval men båda kände att den fysiska formen finns där vilket lovar gott inför morgondagens sprintstafett när nya löv ska delas ut till de 10 bästa klubblagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Ny löpare till klubben – Xoel Chamorro García

  Inför säsongen 2024 har Xoel Chamorro García från Nigrán, strax utanför Vigo i Galicien i Spanien, valt att gå med i klubben. Några känner redan igen honom då han var [...]

  Fixa den perfekta julklappen!

  Har du en vän, släkting eller sambo som bara måste få en härlig utmaning att se fram emot? Ge bort en startplats och fixa den perfekta julklappen. Gör såhär: För [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung