SM natt en mörk tävling men en del ljusglimtar

Tävlingssäsongen 2021 är avklarad där några av MOKS löpare hängde med ända in mot målsnöret och utmanade sig själva, mörkret och terrängen utanför Åkersberga för att springa natt-SM. Det var en stjärnklar vindstilla kväll där det sena datumet gjorde att starterna kunde köras ovanligt tidigt för att vara natt. Positivt tyckte löparna som slapp ställa om kroppen för annat än ganska normal träningstid.

Johannas smarta vägval till kontroll 13.

Johanna Börjesson-Eriksson blev enda tjej från kubben då syrran känt av förkylningssymtom. Hade blivit delvis övertalad att springa och uttryckte inga stora förhoppningar innan men hade en tydlig strategi innan att satsa på säkra vägval för att hela tiden ha koll på var hon var. I det stig- och detaljrika området var det ett vinnande koncept. Förutom en liten krok där hon tog fel stig mellan ett par höjder var det ett orienteringstekniskt mycket bra genomfört lopp. Utan stigkroken hade det räckt till topp 10 men det blev en hedersam 13:e plats som visar att hon behärskar nattorientering mycket bra och hade den taktik som passade bäst för kvällen.

På herrsidan var det en kvartett med Oskar Sandberg, Filip Vadsten, Ludvig Åhlund och Daniel Hajek som gav sig ut på den 13 km långa banan. Det bjöds riktigt utmanande nattorientering med en blandning av tekniskt svåra korta sträckor och några långsträckor där vägvalsanalysen ställdes på prov. Att behålla hög fart och fullt fokus i 1½ timme gav en värdig SM utmaning. De fyra MOKS herrarna avverkade sina 27 kontroller utan några riktigt stora misstag men ingen av dom gjorde ett helt prickfritt lopp och den inbördes ordningen mellan de fyras gäng varierade under tävlingen. Oskar lyckades pressa sig in på en 18:e plats som fick omdömet ”ett svagt okej” från honom själv men ändå ett kvitto på att det inte är långt upp till topp 10 som är riktigt bra i den hårda konkurrensen. Filip och Ludvig hade båda några riktigt bra avsnitt på ban

an men även en del misstag och sista kontrollerna in mot mål var det trötta ben som sprang in på placeringarna 25 och 27. Daniel som kanske var den som gjorde det vassaste loppet av klubbens löpare på förra helgens Smålandskavle hade inte riktigt samma tryck i benen nu och var inte helt nöjd med sin 37:e plats.

Alltså vindstilla kväll utan att det singlade ner några SM löv för MOKS men nu väntar några roliga träningsmånader inför nästa säsong där nya förutsättningar väntar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Bugrusset blir en kvälls tävling!

  17 Juni går Buggruset i Malung mitt under Dansbandsveckan och i år har vi flyttat starten till kl 18:00 för att deltagarna lättare ska kunna ta del av kvällens späckade [...]

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung