Ny mård inför 2022 är Jonas Andersson

Jonas har redan gjort smygpremiär i tävlingströjan, nämligen på etapp 3 under NAOM som var en del av klubbens utlandsläger.

Du bor ju här i Falun precis som stora delar av vårat elitgäng. Kan du berätta kort om dig själv och hur du en kille ifrån Sveriges framsida hamnade i Dalarna?

Det började med längtan till bergen. Efter att jag hade arbetat ett år på Kebnekaise fjällstation så längtade jag efter att komma närmare fjällen och även att kunna åka skidor under vinterhalvåret. Dessutom så köpte vi i familjen en fjällstuga i Tänndalen, så det var det som drog mig norrut. Att det blev Falun beror mest på att min bror bodde i Borlänge då och att jag fick ett jobb i Falun genom honom. Dessutom så finns det bra träningsmöjligheter här.

Nu har jag bott i Falun i sex år så jag börjar känna mig hemma i Dalarna.

Vad jobbar du som och vad gör du på fritiden?

Jag jobbar som byggnadskonstruktör. Annars går mesta tiden åt till träning. När jag reser åker jag helst till något varmt ställe med höga berg.

Du har varit med oss på en del träningar och nu senast på utlandandslägret i Castelo de vide, Portugal. Där blev du snabbt polare och även filmstjärna med vårat andra nyförvärv Hugo vilket du kan se på några av alla hans fina filmer från lägret som du hittar på hans youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UC01HY6BTb4z2RDT0pwvn5lA

Vad är din känsla av klubben så här långt?

Jag tycker att det är en väldigt positiv och hjärtlig stämning i gruppen. Jag har blivit väldigt bra emottagen i klubben, så min känsla är mycket bra just nu. Jag tycker att det känns som att MOX har en bra kombination av seriositet och lättsamhet.

Vad ser du framför allt fram emot under året?

Jag ser fram emot stafetterna och sprint SM. Sen har jag även tänkt springa några löplopp, bland annat göteborgsvarvet och förhoppningsvis blir det även något bergslopp.

Vi avslutar med fem snabba: (Fet markera det du föredrar)

Natt – Dag

Sprint ol – Bergslöpning

Hamburgare – vegetariskt

Hav – Skog

Tesla – Volvo

Vi hälsar en go och glad grabb välkommen till Malungs OK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Nytt pris till segrarna i Buggruset

  Härliga nyheter, Kläppen Ski Resort går in och sponsrar segrarpris 2 500:-/klass Ska vi få någon som går ner mot de svenska rekorden? Dam 15.04 Herr 13.32 Ska vi få [...]

  Anmälan via hemsida stängd

  11/7 - 16/7 - Anmälan hos Petterssons 17/7 (Tävlingsdagen) - Anmälan på plats cid start/mål (11:00-13:00) Löpare som ej finns på plats i Malung kan anmäla sig via SMS till [...]

  LAKIA Jukola vilken helg!

  Finlands äventyret är över för denna gång och det har rapporterats om god stämning och många fantastiska prestationer av så väll löpare som ledare. Jukola gick i år av stapeln [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung