Fin start på stafettsäsongen – damerna 4a på Måsen & herrarna 2a på Svartnatta

OL-säsongen 2022 är nu igång – både individuellt och med stafetter! Helgerna som varit har det sprungits både Måsenstafetten och Svartnatta med fina resultat från klubbens löpare.

Sista helgen i mars hade klubben långhelg med Vårtrippeln i Nävekvarn strax utanför Oxelösund. Ett kort inledande läger samt individuella tävlingar fredag kväll och lördag startade upp tävlingssäsongen för många. Bäst på de individuella tävlingarna lyckades Oskar med en 18e plats bland herrarna på fredagen och Vendula med en 7e plats bland damerna på lördagen. Då vårens stora mål för många är 10-Mila blev det helt enkelt så att herrarna valde att springa fredagens natt och damerna lördagens lång.

Helgen fortsatte under söndagen med klassiska Måsenstafetten. Två lag i både dam- och herrklass ställde upp från MOKS. Damerna visade att de var på tårna direkt och låg med i täten hela stafetten. Vendula växlade som 4a efter förstasträckan och Jennie kunde i sin tur skicka ut Sarah ytterligare en placering bättre på sistasträckan som 3a. Väl där passerade Sarah IF Thor men fick ge sig mot landslagslöparna Karolin Ohlsson och Andrea Svensson på slutet av sträckan. En fin-fin 4e plats kasserades alltså in bland 67 startande lag! Vann gjorde IFK Lidingö. MOKS lag 2 kom 33a.

Herrarna hade det tuffare med både några bommar och skador för mycket bland löparna. Bäst blev laget med Hugo, Rickard, Daniel och Dag på en 15e plats, 16 minuter efter segrande OK Ravinen. Herrarnas andralag tvingades tyvärr bryta.

Resultat Måsenstafetten

Sarah spurtar in som 4a på Måsenstafetten!

Helgen som var drog två stycken 3-mannalag till Eskilstuna för att springa det smått mytomspunna Svartnatta. Ryktades om allt annat än drömterräng inför start, men både terräng och banor var faktiskt klart över förväntan enligt alla malungslöpare. När dessutom kaffe plus bulle kostar 10 kr kan det inte bli annat än 5/5 mårdar i betyg! Tack Ärla IF för fint arrangemang!

Stafetten då?
Gick bra även där. Det blev en tight stafett med mycket omkastningar. Tillslut blev det en rafflande spurtstrid mellan tre lag på sista sträckan. Med i den spurten var Filip för MOKS lag 2 där han på ett imponerande vis tog ner Kolmården på upploppet. Tyvärr fick han dock ge sig mot en flygande fransos från OK Denseln. 2a alltså. Årets första pallplats. Bra det! Förstalaget gjorde även dom stabila insatser och sprang in som 7a, knappt 4 minuter efter spurtstriden.

Resultat Svartnatta

Mäktig spurt av Filip som för in laget som 2a efter OK Denseln.
Filip, Dag och John tillsammans med OK Denseln och OK Kolmården.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Årsfest 8-9 december

  Andra helgen i december har klubben årlig avslutningshelg med bowling, pizza, skinklopp, prisutdelningar, årsfest med mera. Kontakta kanslist Gunnar för anmälan och mer information.

  Klubbkläder 2024

  Dags för klädbeställning inför 2024. Sista datum för beställning är 10 december. Klubben kommer även fortsättningsvis ha Bagheera som leverantör där vi får bra och snygga klubbkläder till ett mycket [...]

  Elitupptakt i Ludvika

  Helgen som var hade elittruppen avstamp inför 2024 års säsong. Torsdag till söndag spenderades i Ludvika OKs Gussjöstugan, där förutom träning, även målsättning och planering inför kommande års tävlingar avhandlades. [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung