Swedish League premiär i Valdemarsvik

Två år efter det tänkta 10-Mila i Valdemarsvik fick klubbens elitlöpare till slut chansen att springa orientering på området kring Grännäs IP (utsedd till Sveriges finaste idrottsplats). Om arenan var fin var åsikten om terrängen detsamma. Detaljrik och sönderskuren kustterräng med både god sikt och framkomlighet, om än lite väl lätt tyckte några.

Malungs OK ställde upp med 10 löpare både till lördagens medeldistans och söndagens långdistans. Bäst lyckades Johanna som under söndagen kom på en fin 15e plats, knappt 11 minuter efter segrande Karolin Ohlsson på den 13 km långa banan i W21. Även Jennie fick till ett bra lopp under lördagen där hon placerade sig på 23e plats.

Bland herrarna var det lite stolpe ut och ingen riktig fullträff resultatmässigt. Hugo, Oskar, Daniel, Rickard och Jimmy gjorde alla delvis stabila lopp men saknade farten för att ta poäng i cupen, även om det inte var långt borta till topp 30.

Daniel på söndagens långdistans.

Johanna på söndagens långdistans.

Resultat lördag

Resultat söndag

Banan för M21 under söndagen. 15,7 km.

Säsongen fortsätter kommande helg med Stigtomtakavlen där klubben ställer upp med 2 herrlag och 1 damlag, för att sedan fortsätta med tredje och fjärde deltävlingen i Swedish League första helgen i maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Så springer du ditt bästa fjällmaraton Sälen

  Hur förbereder du dig allra bäst?  så du kan vara så här glad när du springer. Det finns några gemensamma faktorer för de flesta traillopp. Dessa är bra att ha med [...]

  SM Natt och Stigtomta 2024

  Sörmlandsterrängen skulle utmanas både dag och natt i helgen. Det innebär småkuperad detaljrik terräng där det är magiskt fint på hällarna men riktigt brötigt i grönområden och på en del [...]

  Så sätter du upp mål för din traillöpning

  Det är dåligt väder ute och tröskeln till att dra på sig träningskläderna känns högre än någonsin. Känner du igen dig? Då kan en tydlig målsättning komma väl till pass. Ett [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung