Stabila laginsatser på Stigtomtakavlen

Klubben mönstrade tre lag, två herr och ett dam, på årets upplaga av Stigtomtakavlen i Ålberga. Kavlen ses för många av Sveriges klubbar som ett genrep inför den stora drabbningen på 10-mila. Det är ett tillfälle att testa specifika sträckor där nattlöpare får chansen att möta Sveriges nattelit och dom som står på listan av tänkta avslutare får möjlighet att visa var dom står man mot man, kvinna mot kvinna.

Det var många starka insatser under helgen, och där imponerade Jennie och Johanna Börjesson-Eriksson som fick nyttja möjligheten att springa två sträckor var vilket är en unik möjlighet just på den här stafetten. Starkast form visade Johanna som efter ett mycket starkt nattlopp där hon hade andra bästa sträcktid sprang den avslutande sträckan på nästan 9 km efter bara några få timmars nattsömn. Det visar att vinterns träning gett ytterligare hårdhet och styrka.

Damerna i svensk orientering har varit en ”snackis” under vintern där arbetet för en ännu mer jämställd idrott har fått som konsekvens just att ge även damerna möjlighet att mäta sig med varandra i stafetter med pannlampa på natten. Det var med lite skräckblandad förtjusning som drygt 30 damer gav sig ut i aprilnatten. Jennie fick prova på hur krångligt det kan vara med den tekniska biten då pannlampan slets av i ett buskage och fick bäras med i handen som en ficklampa sista kilometrarna.

Magdalena Hajkova fullbordade Malungs damlag där hon fick ta sig an den tredje sträckan på söndagens omstart. Orienteringstekniska Magda visar en uppåtgående löpform efter perioden med 1½ årig dotter. Placeringen för damlaget blev 15:e och får ses som en bra språngbräda mot de större stafetterna som väntar runt knuten.

Uppåtgående form var ett tema även för herrarna. Det har varit en del skadebekymmer i truppen under vintern men förutom den obligatoriska fotledstejpningen och lite liniment på stela vader innan start, var det flera som uttryckte lättnad över att kroppen kändes hel.

Bland herrarna var det Hugo Lillieström som fick chansen att briljera med en dubbel – ett bra test inför längre sträckor som komma skall.

Hugo varvar på sistasträckan i Lag 2.

Johan växlar som 11a efter herrarnas sträcka 4 i Lag 1.

Styrkan i övrigt i herrlagen är nog jämnheten.  Görs 12 stabila lopp räcker det till framskjutna placeringar. 9:e plats för första laget och 28:e för lag två får ses som fullt godkända resultat . En bekräftelse på att kapaciteten finns där och med ytterligare några veckors träning med lite olika fokus för varje individ beroende på vilka delar som behöver slipas extra, kommer fortsättning på stafettsäsongen att bli riktigt intressant. OK Linné vann både dam- och herrklassen under helgen.

HÄR finns fullständiga resultat från helgen.

Damernas andrasträcka.

Närmast väntar nu Swedish League i Eskilstuna om två veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Konfan 2024

  Vi får som väntat många frågor om Konfirmationslägret i Sälen 2024. Kul med ett stort intresse. När öppnar ni anmälan är kanske den vanligaste.  Svaret vi kan ge nu är [...]

  Sprintframgångar i Lund

  Efter en lång resa tur och retur Skellefteå på 10-mila vände en liten trupp söderut till Skåne och universitetsstaden Lund för att utmana hela svenska sprinteliten på SM, både individuellt [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung