Klubbrekord för damerna på Venla!

I denna ljuva (varma) sommartid arrangerades Venla och Jukola för 45e respektive 74e gången den gångna helgen. Tävlingarna hölls i skogarna utanför Borgå vid finska vikens norra kust. ”Inte långt ifrån den terränglåda DÄR vår klubbmedlem Johan Bäckman lagt sin grund men som i år tyvärr inte kunde springa på grund av skador. Han var dock med på plats och hjälpte till med arrangemanget.

Det var ett stort gäng mårdar som åkte på för-läger några dagar innan för att förbereda sig. Ut på första träningspasset ville jag, undertecknad, testa terrängen i högre fart och väcka kroppen för helgen. Jag visste om att medelfarten för herrarna skulle vara 5:45 genom hela stafetten. När jag kom tillbaka från träningspasset och min löpväg visade 6:47 förstod jag att detta kommer bli tufft. Det var stenigt, vresigt och grönt blandat med fina gråhöjder med branta kanter. Det vill säga riktig mård-terräng! Det är inte för inte Bäckmans Nightmares kom till som torsdagsträningar för några år sedan. Är man uppväxt i den terrängen blir man tuff.

Malungs OK Skogsmårdarna ställde upp med två damlag och två herrlag. Under tävlingsdagen väntades 30 grader för damernas Venla. Kanske den varmaste helgen någonsin under Venla / Jukola?  Herrarna hade förbjudits att åka ut och heja men ingen hade förbjudit basketkorgen som istället gick varm på boendet. Ett nytt basketlag i Malung post-orienteringskarriären?

VENLA

Förstalaget gjorde en imponerande insats med placering 21 och satte därmed nytt klubbrekord på Venla. Detta utan vår tjeckiska landslagslöpare Vendula Horčičková som tyvärr skadade sig på tjeckiska mästerskapen förra helgen.  

I laget ingick: 1. Jennie Börjesson Eriksson, 2. Jana Peterova, 3. Sarah Persson, 4. Johanna Börjesson Eriksson.

Efter en imponerande insats av damerna blev det nytt klubbrekord och en 21a plats.

Andralaget kom i mål på 417e plats.

I laget ingick: 1. Stina Nilsson, 2. Magdalena Hajkova. 3. Rachel Collins, 4. Carolina Delgado.

JUKOLA

Natten mellan lördagen och söndagen var det dags för herrarnas tur i Jukola att visa vägen efter damernas bravur.

Förstalaget hade dock en tung start på inledningen, hamnade långt efter och fick jobba i motvind med både ork och lamphaveri men kunde sedan vända stafetten och avsluta snyggt genom att plocka placeringar på varje sträcka och komma i mål på placering 31.

I laget ingick: 1. Daniel Hajek 2. Rickard Börjesson 3. Oskar Sandberg 4. Ludvig Åhlund 5. Filip Wadsten 6. Hugo Liljetröm 7. John Börjesson

Andralaget hade inte de heller en så bra inledning av stafetten och hamnade en bit efter men där Martin Hammarberg gjorde en imponerande insats på sträcka två och kunde föra tillbaka laget till placering 40 från 124. Laget slutade till slut på plats 77.

I laget ingick 1. Adam Jonas 2. Martin Hammarberg 3. Johan Nordlund 4. Jimmy Larsson 5. Dag Stridh 6. Jonas Andersson 7. Linus Bohman.

Filip växlar över till Hugo efter sträcka 5.


Hugo redo att ge sig iväg ut på sträcka 6.

Sammanfattningsvis var det många fina insatser i helgen med damernas klubbrekord i spetsen. Jag vill tacka för en riktigt rolig helg med klubben i Finland. Stort tack till ledare som hjälper till och stöttar före, under och efter! Om jag får sia om framtiden tror jag damernas klubbrekord kommer ryka redan nästa år och att vi herrar kommer att utmana deras placering! Det var inte de resultat som herrarna kom till Borgå för men vi blickar framåt mot Jukola i Vasa 2024. Det är i motvind draken lyfter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Nytt pris till segrarna i Buggruset

  Härliga nyheter, Kläppen Ski Resort går in och sponsrar segrarpris 2 500:-/klass Ska vi få någon som går ner mot de svenska rekorden? Dam 15.04 Herr 13.32 Ska vi få [...]

  Anmälan via hemsida stängd

  11/7 - 16/7 - Anmälan hos Petterssons 17/7 (Tävlingsdagen) - Anmälan på plats cid start/mål (11:00-13:00) Löpare som ej finns på plats i Malung kan anmäla sig via SMS till [...]

  LAKIA Jukola vilken helg!

  Finlands äventyret är över för denna gång och det har rapporterats om god stämning och många fantastiska prestationer av så väll löpare som ledare. Jukola gick i år av stapeln [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung