Ny mård – Matilda Eriksson!

Ett starkt nyförvärv har efter årsskiftet bytt till den röd-blå-vita dressen – det är nämligen Matilda Eriksson som nu väljer att representera Malungs OK. Matilda som närmast kommer från OK Kåre, men som fostrats i Smedjebackens OK, är ett välkänt ansikte bland elitlöparna i föreningen. Hon har gästspelat på klubbens aktiviteter under en längre tid, är sambo med Ludvig och möter alltid allt och alla med ett leende! För att även ni medlemmar utanför elitverksamheten ska få lära känna Matilda har vi nu tagit tempen på denna 26-åriga dalkulla.

Välkommen till föreningen Matilda. Vi börjar med en klassisk sportfråga: Hur känns det här?

Först och främst, tack så mycket! Det känns spännande, pirrigt, förväntansfullt, inspirerande. Ja listan kan bli lång, men kan nog sammanfattas med roligt! Jag ser mycket fram emot 2024! 

Många av löparna i elitgruppen har fått lära känna dig under ett tag, men för de som inte gör det ännu: Vem är Matilda Eriksson?

Jag skulle nog beskriva mig som en optimistisk, lättroad och omtänksam 65+ förklädd i en (relativt) ung kropp. Jag tycker om att utmana kropp och knopp i olika former, och då allra helst i en fin storskog med karta i handen. Utanför tävling och träning är jag mästare på att moffa mat, älskar att kolla på film, hatar att frysa och börjar nynna på julmusik i oktober.

Hur ser du på din orienteringssatsning efter bytet till Malungs OK och vad har du för målsättningar under 2024 och framåt?

Jag ser bytet som en redig motivationsinjektion som hjälper mig att fortsätta utvecklas som både orienterare och person i min orienteringssatsning som jag bedriver på sidan om heltidsjobb som fysioterapeut. Mitt huvudmål för 2024 och framåt är att bibehålla glädjen till sporten, vilket jag är övertygad om att MOKS kommer hjälpa mig med. Jag vill utvecklas till en tekniskt och fysiskt självsäkrare orienterare som tror på sin förmåga och kan leverera både individuellt och i stafettsammanhang. Varje lopp ska ryka av kämparglöd och endorfiner! Men det är klart att en topp 10 placering på SM kittlar lite extra fint.

Utifrån upplevs du som en löpare som är allround och att du behärskar både individuellt och stafett, dag och natt, sprint och lång. Håller du med om den uppfattningen eller har du någon tävlingsform som du föredrar?

Det var en mycket generös uppfattning. Jag kan stoltsera med sistaplatser på natt-SM och dammar av sprintkunskaperna lagom till O-ringensprinten. Jag skulle nog beskriva mig som bäst i skog med dagsljus, men tar tacksamt emot så fina ord. På senare tid har virket blivit lite segare, så jag tror att jag behärskar längre distanser bättre än korta. Men man vet aldrig vad MOKS-effekten kan medföra, kanske kan till och med jag bli natt-specialist?

Malungs damtrupp blir i och med ditt byte ytterligare en löpare starkare. Vad hoppas du som löpare och person kunna bidra med? Både för gruppen i allmänhet och på stafetterna i synnerhet.

Jag hoppas kunna bidra med positivism, peppande ord och omtanke, samt stabilitet och kämparglöd i stafettsammanhang. För mig är det viktigt att känna glädje och trygghet och kommer också vilja agera utefter detta för en fortsatt fin sammanhållning och go stämning när vi än ses!

Hälsa gärna Matilda välkommen på aktiviteter och tävlingar framöver och så önskar vi ett lycka till med vårens tävlingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  FLER NYHETER

  Stafettligan #4 i Ånnaboda

  Under Kristihimmelfärds-helgen sprang våra löpare tre tuffa tävlingar i Kilsbergen strax utanför Örebro. Helgen inleddes med en medel följt av en långdistans och avslutades med den fjärde deltävlingen av Stafettligan. [...]

  10 Mila Nynäshamn

  Under helgens 10-mila levererade våra löpare många riktigt fina lopp och prestationer. 🌟 Herrlag 1 sprang extra bra och slog till med bästa resultatet på 8 år och slutade slutligen 13e endast [...]

  FÖLJ OSS

  HITTA TILL OSS

  Malungs OK Skogsmårdarna
  Skolgatan 2
  782 30 Malung