Summering av vintern.

Vinter säsongen börjar närma sig sitt slut och här kommer ett försök till summering över vad som har hänt och presterats av mårdarna under vinterns gång.

Skid O

Vilken säsong det har varit trots lite stolpe ut och hård konkurrens från tidigare år så måste det ändå vara en av de bästa Skid O säsonger med mård ögon sätt eller vad sägs om följande.

Martin Hammarbergs inledde på bästa sätt och tog sin första individuella pallplats på världscupen. Därefter blev han sjuk och fick resten av säsongen glädjas åt Erik Rost framfart och andra totalseger i totala världscupen med bla 5raka världscupsegrar! Respekt! Försök räkna upp idrottare som gjort något liknande…

1

Att få vinna en världscup är stort att ta fem raka är magiskt stort!

På EM körde Erik stabilt och bra och fick bla med sig ett brons och slutligen ett Guld i stafetten!

Oskar Sandberg SM silver medel H20, fin form inför EM men väll där satte en förkylning stopp för alla drömmar och förhoppningar.

Längdskidor (Vasaloppet och lite mer).

Linus Bohman laddade upp med vårat utlandsläger i Turkiet och det måste varit en bra uppladdning för han åkte in på 4:48:54 och en fin 576plats.

Oskar Svärd efter en imponerande resultatrad med tre segrar gjorde Oskar i år sitt sista(?) Vasalopp trots problem med ryggen var han länge med i tätt klungan men fick till slut ge sig och stakade in på en fin 32a plats.

Johan Bäckman har visat fin form med bland annat en överlägsen seger i Mox Skid KM tidigare under vintern men tyvärr kunde han inte komma till start.

Stefan Jonsson hade även han visat fin form före loppet genom att ta hem en medalj på Skid KM på öppet spår körde han in på 7:01:11 och av km tiderna att döma var det en tämligen trött Stefan från Oxberg och in i mål.

Johan Edin

SM silver på sprint!

Även Johan Edin körde Vasaloppet och kom in på plats 141, 27 min snabbare än Linus. Dock har Johan ännu lite finare resultat under året bla med ett SM silver i sprint och flera fina världscuper med en 10 plats som bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    FLER NYHETER

    Glad Påsk

    Påsken:Påsken är i antågande, som är en viktig högtid inom kristendomen och alla gudstjänster är speciella. Vi tycker att man ska följa hela skeendet om möjligt så att man förstår [...]

    Ökat intresse för fjällträning

    Fjällmaraton Sälens samarbetspartner Skistar presenterade i dagens pressutskick att flera arrangemang i Sälen ökar i popularitet tack vare det ökade intresset för träning i fjällmiljö. Fjällmaraton Sälen lyfts särskilt fram som ett av de arrangemangen....

    Ny löpare till klubben – Xoel Chamorro García

    Inför säsongen 2024 har Xoel Chamorro García från Nigrán, strax utanför Vigo i Galicien i Spanien, valt att gå med i klubben. Några känner redan igen honom då han var [...]

    FÖLJ OSS

    HITTA TILL OSS

    Malungs OK Skogsmårdarna
    Skolgatan 2
    782 30 Malung